La comunitat musulmana ja pot enterrar els seus difunts al cementiri de Tarragona

La comunitat musulmana ja pot enterrar els seus difunts al cementiri de Tarragona. L’Ajuntament, a través de converses directes amb l’alcalde i l’àrea de Nova Ciutadania, ha acordat amb el col·lectiu l’habilitació d’un espai específic a l’hora de donar sepultura als seus integrants. Aquest divendres s’hi ha fet el primer enterrament.  

S’ha determinat una zona concreta del cementiri per tal que els difunts d’aquesta religió es puguin enterrar segons els seus rituals. Els cossos no poden descansar en nínxols i ho han de fer en tombes al terra. Hi havia una demanda a la ciutat. Fins i tot el tema va sortir en una vídeotrucada en directe amb Pau Ricomà, entrevistat per Tarragona Ràdio durant el confinament. Això va ser l’1 d’abril. L’Aicha va sol·licitar poder disposar d’un espai digne per la comunitat musulmana i fins ara no ha estat possible enterrar un dels seus familiars.

Es tracta d’una mesura que ja s’aplica en altres ciutats i que el confinament ha obligat a posar sobre la taula. La consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, explica a Tarragona Ràdio que és una demanda de fa temps i que ara s’ha treballat de debò.

Durant la pandèmia les repatriacions han estat una odissea, o del tot impossibles, pel tancament de les fronteres.

Fuente : tarragonaradio.cat

link : https://www.tarragonaradio.cat/noticia/la_comunitat_musulmana_ja_pot_enterrar_els_seus_difunts_al_cementiri_de_tarragona/65416