Atenció: El vídeo d’extrema dreta que ha encès a la comunitat islàmica de Tarragona

El youtuber s’identifica amb els falangistes espanyols i demana «prendre mesures» i promoure «un control massiu contra els magrebins»

dimecres, 27 de gener 2021 – 11:53h

Aquest dilluns, 25 de gener, es coneixia que tres joves, presumptament magrebins, havien atracat a una dona gran a punta de navalla al barri tarragoní de Bonavista. La notícia es va fer ràpidament viral fet que han aprofitat grupuscles minoritaris d‘extrema dreta per llançar el seu missatge polític

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta’t ara, t’esperem!

És el cas del canal de Youtube, ‘Maxlex Esp’, on, un veí de Tarragona que s’identifica amb el moviment falangista espanyol, ha llançat un vídeo comentant l’atracament succeït a Bonavista. En el video, de sis minuts de duració, i rodejat de simbologia falangista, ‘Maxlex Esp’ s’identifica com una persona d’ideologia «espanyola» i reclama una «unió d’espanyols per controlar aquesta mena de fets». Aquest usuari reitera que no està «incitant a res», però assegura que «quan veiem aquests fets, avisem a la policia i no deixem que els autors s’escapin».

A més a més, ‘Maxlex’ reclama «un control massiu dels magrebins que estan entrant, que fa anys que fan aquests delictes, que estan fent mal i que ho comprovem en els barris petits de Tarragona, on ho veiem. Què esperem, si no prenem mesures ni impulsem solucions?». ‘Maxlex’ tanca el vídeo al crit de «Arriba España!» i al final es pot escoltar l’himne franquista «España, una; España, grande; España, libre. Caídos por Dios y por España! José Antonio Primo de Rivera, presente! Francisco Franco, presente!».

La polèmica publicació ha tingut la ràpida resposta de l’Aliança Internacional Sense Fronteres pels Drets i les Llibertats (AIDL), l’entitat magrebí més destacada de les comarques de Tarragona i fortament implicada en diferents tasques socials. 

Loading video

Denúncia per delictes d’odi, discriminació i incitació a la violència

L’AIDL ha fet un pas endavant i ha fet públic que portarà als jutjats el vídeo d’en ‘Maxlex’. L’entitat magrebina ha considerat que la publicació «incita a l’odi, a la violència i a la discriminació contra les persones d’origen magrebí i/o religió musulmana».

L’AIDL ha rebutjat de manera rotunda l’atracament a la veïna de Bonavista, assegurant que «són uns fets reprovables que generen una lògica indignació» però han fet incís en el fet que «aquest youtuber assegura no ser fatxa, ni racista, ni promoure la violència, encara que parla de bats de beisbol i passamuntanyes, però dedica tot el seu discurs a assenyalar un col·lectiu, el dels musulmans i magrebins en general, i el vincula a la delinqüència, promovent que la ciutadania prengui mesures pel seu compte». 

Per tot plegat, la presidenta de l’Aliança Internacional Sense Fronteres pels Drets i les Llibertats (AIDL) ha declarat que «portarem aquest vídeo, i al seu responsable, a la justícia. Aquesta propaganda és la culpable de l’augment del racisme i la violència contra el nostre col·lectiu. Exigim la retirada del vídeo, que porta més de mig miler de visualitzacions, i reclamem, als partits polítics, i a la societat civil tarragonina, un front comú contra aquesta mena d’actituds». 

« Per fi: Ja es poden llogar patinets elèctrics i bicis al carrer a Tarragona! » « Molts canvis a les eleccions del 14-F: On i com et tocarà votar a Tarragona »

Link: https://tarragonadigital.com/amp/tarragona/denuncia-youtuber-tarragona-comunitat-islamica-gener-2021